Meer over Corsica

Corsica een zeer veelzijdig eiland.

Op de volgende pagina’s willen wij u wat beter leren kennismaken met Corsica. De gastronomie/wijn, vrijetijdsbesteding/sport, geschiedenis/cultuur/architectuur en natuurlijk over de schoonheid van het eiland.

U kunt de diverse onderwerpen aanklikken aan de zijkant van de deze pagina.

Maar om te beginnen een prachtig voorwoord uit “Asterix op Corsica” geschreven door de auteurs van deze strip.

“Voor het merendeel van de mensen is Corsica het geboorteland van een keizer die in de geschiedenis even onuitwisbare bladzijden heeft geschreven als onze vriend Julius Ceasar. Het is ook de wieg van een tenor met een lange en indrukwekkende carrière, wiens refreinen van Marinella en van de schone Catarineta, tsji, tsji, de wereld over zijn gegaan.

Van ingewikkelde politieke spelletjes, sterk riekende kazen, wilde varkens, kastanjes, smakelijke lijsters en leeftijdloze grijsaards die kijken hoe het leven aan hen voorbijtrekt.

Maar Corsica is meer dan dat. Het is een van de weinige plekken op aarde met karakter. Met een krachtige persoonlijkheid, die door de tijd noch door de mens kan worden aangetast. Corsica is een van de mooiste plekjes ter wereld. Het maakt zijn benaming “Eiland van Schoonheid” ten volle waar.”

Van de auteurs  “Asterix op Corsica”.

Résidence SerenAmore

Your“home” away from home.